onsdag 20 juli 2011

Jag Har Försökt Att


Varje dag under semestern lyssna på sommarpratarna, men det har misslyckats totalt. Jag har mest glömt bort det (VEM lyssnar på P1 till vardags liksom) Eller så har jag varit i vattnet blad klipporna

(Och då kan kan jag inte ha hörlurarna till mobben i öronen- jag hör ju inte då ifall det kommer ankor eller änder eller vad nu fåglarna i vattnet kallas för, upp till mig på berget. Jag- som inte kliver i vattnet efter att först ha vevat runt med armar och ben för att skrämma bort fiskar som inte syns men finns under ytan, kan bara inte koppla av helt där på klipporna).

Jag har ju sällskap till och från, men vet ni- de somnar. Så avspända är de här ute. Sen-De förstår inte detta med min skräck för djur, och äverlåter åt mig att vakta. Ibland kommer det svanar också kan jag berätta. Ibland har jag fastnat i en bok eller i den rena tystnaden (oftast) Men allra mest så glömmer jag bort att ratta in P1.

Häromdagen slockande jag (var här på tomten) till en karl som var klarinettist, och det var lite behagligt trevligt tills jag somnade, så jag tänkte idag att jag skulle nogsamt lyssna på vad för intressant eller rolig människa som idag skulle tala. Jag lade mig tillrätta i min solstol förväntansfullt, och lyssnade i cirka två minuter, på en helt (för mig) okänd kvinna som om jag förstod rätt "lyssnarna valt". Det tog två minuter- Sen bytte jag kanal. Det var bara Sorg och ElendesElände förstod jag som stod i hennes manus, då hon hade gjort sin inledning.

Jag har haft nog av det för i år, Sorg- Elände och ännu mer Elände- så jag orkar inte med att lyssna på en kvinna som säger "Jag hade förmånen att vara älskad av min man" och "Våra barn skulle om han hade levt burit dem till månen"... Typ.

Jag förringar inte hennes sorg och förtvivlan, men att lyssna till detta orkade jag bara inte med. Och lyssnarna som väljer sådant här (P1s lyssnare) de borde se till att komma ut mer. Inte gotta sig åt andras elände.

Så nu är sporten här för mig att varje dag kl 1300 ratta in P1 och se (höra) om personen i fråga lyckas fånga min uppmärksamhet.

Jag har b la missat Timbuktu har jag fått reda på, och det stör mig- för jag gillar honom skarpt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar